30/9853-158

Termékeink

Egyfázisú és háromfázisú villanymotorok

Egyfázisú és Háromfázisú Villanymotor

A Társaságunk által, Magyarországon forgalmazott, egyfázisú és háromfázisú rövidrezárt forgórészű aszinkron villanymotorok az IEC szabvány szerinti teljesítmény- és méretsorban, talpas, kisperemes, és nagyperemes, valamint ezek kombinációját jelentő alakban, öntött alumíniumházas kivitelben készülnek.

Valamennyi villanymotor IP 55 védettségű, F szigetelési osztályú. Az egyfázisú villanymotorok üzemi kondenzátorral, 230V-os kivitelben készülnek. A 3kW teljesítmény alatti háromfázisú villanymotorok 230/400V (csillag kapcsolás), míg a 3kW és az afeletti teljesítménnyel rendelkező háromfázisú villanymotorok 400/690V feszültségre méretezettek (delta kapcsolás).

A villanymotorok beépítési méretei - a letölthető táblázatok tanúsága szerint is - megfelelnek az IEC 72.sz. szabványnak, CE minősítésűek, ezért megfelelőségi nyilatkozatot mellékelünk.

A villanymotorok csak a Kezelési Utasításban leírtak szerint köthetők be és üzemeltethetők, az érintésvédelem, a villanymotorvédelem és a fáziskimaradás elleni védelem kiépítése és üzemeltetése a szavatossági jogok érvényesítésének a feltétele.

A villanymotorok szállíthatók a megadott tengelyméretektől eltérő méretben és más alakban is. Különleges villanymotorkínálatunk kiterjed a pólusváltós (Dahlander-tekercselésű), a csökkentett tengelymagasságú, valamint a fékes villanymotorokra is. További különlegességnek számít a külön áttételt illetve csapágyazást nem igénylő körfűrészmotor is, mely egy- és háromfázisú kivitelben, különféle teljesítményekkel áll rendelkezésre.

Az ún "nagymotor" kategóriában (11-től 90 kW-ig) öntöttvas házas aszinkron villanymotorokat kínálunk ügyfeleinknek

Csiga és homlokkerekes hajtóművek

Csiga hajtóművek

Homlokkerekes hajtóművek

Komplex hajtástechnikai megoldásokat kínálunk ügyfelei részére, melynek szerves részét képezik a különféle hajtóművek. Az aszinkron villanymotorok nyomatékának illetve fordulatszámának az adott hajtástechnikai feladathoz való illesztését legcélszerűbben homlokkerekes vagy csigahajtóművel oldhatjuk meg. Nagy megbízhatóságú, igen jó minőségű hajtóműveket kínálunk, az összes számításba jöhető felfogási móddal, tengelykialakítással, illetve rögzítéssel. (Különféle elhelyezési módok, peremek, csőtengelyek, stb.) Választékunk a gyártómű egész teljesítménysorát átfogja.

Ezek a hajtóművek élettartamkenéssel vannak ellátva, szintetikus kenőanyaggal feltöltve kerülnek ügyfeleinkhez, így semmiféle további karbantartást nem igényelnek.

Hajtástechnikai igényével forduljon bizalommal jól felkészült munkatársainkhoz, akik biztosan találnak optimális megoldást az Ön problémájára is.

Frekvenciaváltók

Frekvenciaváltók

Napjaink korszerű aszinkron hajtástechnikai megoldásai szinte elképzelhetetlenek frekvenciaváltók nélkül, így ezt a termékcsaládot társaságunk is felvette kínálati palettájára. Több gyártó termékeit kínáljuk ügyfeleinknek, széles teljesítmény- és árkategóriában.

A frekvenciaváltók alkalmazása számos olyan előnnyel rendelkezik, ami más megoldással nem, vagy nehezen megvalósítható:

- Az aszinkron villanymotorok fordulatszáma széles tartományban fokozatmentesen szabályozható, akár program alapján is.

- Használatuk gazdaságos, mert a villanymotorok részleges terhelésénél számottevő energia megtakarítás érhető el velük. A villanymotor fázistényezője is kedvezően alakul, a teljes terhelési tartományban. A villanymotor indításakor fellépő áramlökést a töredékére csökkentik, így minden szempontból kímélik az elektromos hálózatot.

- Ellátják a villanymotorok túlterhelésvédelmének feladatkörét is, hiszen beépített áramfigyelővel rendelkeznek, és bármilyen rendellenesség esetén közbelépnek.

- Alkalmazásukkal olyan helyen is lehet igényes hajtást kialakítani, ahol csak egyfázisú elektromos hálózat áll rendelkezésre, kimenetük MINDÍG háromfázisú. Ebben az esetben a villanymotorokat delta-kapcsolásban kell bekötni (3x230V).

- Az aszinkron villanymotorok villamos úton történő fékezése is megoldható, szintén előre beállított (programozott) módon. A fékezéskor felszabaduló energiát külső ellenálláson emészti fel.

Napjaink korszerű frekvenciaváltói kis méretűek, nagyon sokoldalúak, és nem utolsósorban egyre olcsóbbak.

Üzemi és Indító kondenzátorok

Kondenzátorok

Villanymotor alkatrészek

Motoralkatrészek

Az általunk forgalmazott aszinkron villanymotorok javításához szükséges alkatrészek:

- Első pajzs: B3, B5, B14, B14L

- Hátsó pajzs

- Műanyag ventilátor

- Ventilátor-burkolat

- Kapocsdoboz

- Kapocsléc

Kondenzátorok

Az egyfázisú aszinkron villanymotorok üzemeltetéséhez szükséges üzemi és indító kondenzátorok, vezetékkel és rögzítőcsavarral ellátott kivitelben.